Hosgeldiniz

Tatlıyı Sanata Dönüştürür...

400 YILLIK LEZZETİN;  USTA ELLERDE, SANAT VE MODERN SUNUMLARLA BULUŞTUĞU NOKTA

 

Ege’nin İncisi İzmir’de ; 2017 yılında,  güçlü kadromuz ve modern fikirlerimizle Antiochia Künefe ailesi olarak çıktığımız lezzet yolculuğunda bugün ; Hatay ve Ege yörelerine özgü kahvaltılarımız, künefe, katmer, kadayıf, sütlü tatlılar ve  eşsiz baklavalarımızın yanında damaklarınızda iz bırakan fastfood menümüzle siz değerli misafirlerimize hizmet vermekteyiz.

Birbirinden farklı çeşit ve lezzetleri nezih, konforlu ve kaliteli bir mekanda sizlere sunuyoruz...

Tatlı lezzetlerimizin tadını istediğiniz yerde çıkarın

Kalitemiz

ANTİOCHİA NE DEMEK ?
ANTİOCHİA / ANTAKYA

Asi Nehri kıyısına kurulmuş bir antik kent olan Antiochia’nın kalıntıları günümüz Antakya şehrinde bulunur ve modern şehre ismini verir. Antakya Büyük İskender‘in generallerinden I. Seleukos tarafından milattan önce dördüncü yüzyılın sonunda kuruldu. Akdeniz’in en doğu ucunda, denizden yaklaşık 25 kilometre içeride yer alan Antiochia, bugün Türkiye’nin Hatay İli’nin merkezi olan ilçedir ve antik dönemin en önemli şehir merkezlerinden biridir. Roma Döneminde “Doğu’nun Kraliçesi” olarak anılır ve dünyanın (yani İmparatorluğun) dört ana kentinden biri olarak kabul edilir.

Künefe

Künefe

Künefenin lezzet hikayesi, Ortaçağ Arap mutfağında ince bir yufkayla yapılan tatlıya kadar uzanırken, 18. yy Osmanlı kayıtlarına hamuru tel tel işlenen ‘kuteyfe’ olarak geçti. Bugün ise Antiochia Künefe olarak sizleri, en kaliteli ve %100 yöresel ürünlerle, ustalarımızın marifetli elleriyle hazırladığı, 400 yıllık lezzet mirasının en tatlı haline davet ediyoruz…

Kalitemiz

TARİHİ KAYNAKLARDA KÜNEFE

Hatay künefesi olarak kayıtlara geçen künefe için tarihi kaynaklarda, genellikle Lübnan ve Filistin bölgeleri öne çıkar.  Bu coğrafyada künefe; peynir ve hamurla yapılan bir tatlı olarak ünlenmiştir. Günümüzde tüketilen kadayıflı hali ise Türk tarifi olarak ifade edilir. Yani asıl künefenin kökeni hamurlu, peynirli bir tatlıdan oluşmakta iken; tel kadayıf Türkiye’de ünlü bir malzemedir.  Osmanlı Tarihi içerisinde ise künefeye dair pek çok iz bulunurken; 18. Yüzyılda yer alan Nebizade Nurullah Mehmet Efendi’nin hazırladığı Ağdiye Risalesi künefe tarihine ayrı bir ışık tutar. Kitabın içerisindeki ‘’hulviyyat’’ yani tatlılar bölümünde ‘’ kuteyfe’’ adıyla künefe tatlısı yer almakta ve kadayıfın pişirilmesine dair püf noktalarına da yer verilmektedir. O dönemdeki künefe tatlısının ise daha büyük ve geniş bir tabak üzerinde pilav gibi servis edildiği bilinmektedir. Künefenin günümüzdeki şeklini almasında ise Hatay şehrinin etkili olduğu düşünülmektedir.

Alo Servis & Paket Hizmetimiz

60 Dakikada Teslimat!

Eğer bir toplantınız varsa, gece geç saatlere kadar çalışıyorsanız, misafirlerinize, sevdiklerinize farklı lezzetler sunmak isteseniz bize haber verin, orada olacağız.